Tak semua orang ada bakat melukis. Sudahlah cantik, pandai melukis pulak tu. Pelakon, Anzalna Nasir memang kerap memuat naik gambar lukisan hasil kreativitinya ke instagram. Walaupun menegaskan dia bukanlah pelukis profesional, namun mutu lukisannya boleh tahan. Malah dia pernah menang pertandingan lukisan di Kanada dan hasil lukisannya itu dicetak menjadi kad Krismas.

 

Suka lukisan abstrak

 

Melalui instagram, Anzalna mengakui lebih suka dengan lukisan abstrak. Katanya, lukisan abstrak bukan sekadar lukisan tetapi mempunyai makna di sebaliknya. Malah lukisan macam itu selalunya hanya difahami oleh orang seni.

 

Selain itu, Anzalna juga suka melukisa bunga.

IKLAN

 

Tak berhenti berlakon

 

Have I changed my profession from an actress to an artist? Answer is, acting has always been my passion and Alhamdulillah until now I still get offers for acting. Thank you Global Station, Suhan and others for always offering me with dramas 100 episodes to telemovie but unfortunately I’m not ready to be on set since I have to finish up all the paintings people have ordered. Honestly, I love what I’m doing, thanks to those who have been supporting me and InsyaAllah, will be back on set shooting again soon. Painting takes a lot of time. The painting I did of Tun M, our prime minister took me ages to get it done. Perhaps I should get a signature from Tun M so that I can do more charity after this. Nak signature please Che Det… ? #AnzalnaDaVincci #DontExpectTooMuch #ImNotAProfessionalArtist #PortraitTunMAtasPermintaanKorang

A post shared by Anzalna Nasir (@anzalnanasir88) on

Have I changed my profession from an actress to an artist? Answer is, acting has always been my passion and Alhamdulillah until now I still get offers for acting. Thank you Global Station, Suhan and others for always offering me with dramas 100 episodes to telemovie but unfortunately I’m not ready to be on set since I have to finish up all the paintings people have ordered. Honestly, I love what I’m doing, thanks to those who have been supporting me and InsyaAllah, will be back on set shooting again soon. Painting takes a lot of time. The painting I did of Tun M, our prime minister took me ages to get it done. Perhaps I should get a signature from Tun M so that I can do more charity after this. Nak signature please Che Det… ? #AnzalnaDaVincci#DontExpectTooMuch#ImNotAProfessionalArtist#PortraitTunMAtasPermintaanKoran

Berlakon tetap keutamaan, tapi banyak tempahan lukisan

Soalan saya dah tukar profesion ke? Daripada berlakon jadi pelukis? Jawapannya, berlakon adalah minat saya yang utama. Alhamdulillah sampai sekarang saya masih dapat tawaran berlakon. Terima kasih Global Station, Suhan dan lain-lain production house yang selalu menawarkan saya drama 100 episod atau telemovie. Tapi saya tak ready nak on set sebab nak siapkan lukisan yang telah ditempah.

Siapkan lukisan Tun Mahathir

Anzalna mengakui masih belum mahir melukis potret tapi ramai yang minta dia cuba lukis potret Tun M.

Saya suka apa yang saya buat sekarang. Terima kasih kepada mereka yang telah menyokong saya. Lepas siap semuanya, saya akan kembali on set. Melukis ni ambil banyak masa yang panjang. Contohnya potret Tun M, cukup lama. Mungkin kena dapatkan tandatangan daripada Tun M supaya saya boleh melakukan lebih banyak amal selepas ini. 

 

Apa korang nampak?

 

Anzalna memang suka lukisan abstrak

 

Kaabah

 

Sweetnya bunga

 

 

Sumber: https://www.instagram.com/anzalnanasir88/?hl=en