Dalam bilik orang perempuan mesti akan ada ruang untuk cermin mekap. Kalau dapat vanity mirror macam lagilah suka. Puas hati tengok muka sendiri.

Jangan ingat ini untuk selebriti atau mekap artis saja, kita pun boleh buat sendiri kat rumah. Modal sikit pun takde masalah, boleh ikut perkongsian Siti Teha ini.

Dengan modal tak sampai RM60 siap vanity mirror idaman wanita. Kalau nak cuba buat boleh ikut perkongsian beliau ini.

DIY vanity mirror versi bajet

Cantik tak vanity mirror kita? Hari tu ada kotak lebih tak tahu nak buat apa, so kita buat vanity mirror.
Jumlah kerugian :

  • Mentol 8pcs RM16
  • Tempat letak mentol warna putih 4 plastik ada 8pcs RM8
  • Cermin 4pcs RM8
  • Plug 1pcs RM2
  • Wallpaper 3pcs RM6
  • Gam 1pcs RM2
  • Frame kayu letak vanity mirror 4pcs RM8
  • Bekas letak barang makeup 2pcs RM4

Total keseluruhan : RM54 sahaja

Idea dari group Deco Eco. Lepas tengok idea dari situ maka terjadinya vanity mirror diy bajet ni. Jimat tak payah nak beli vanity mirror yang harga beratus tu.

IKLAN

Langkah DIY

  1. Ini bahan yang digunakan. Semua beli di Eco RM2.

2. Tebuk lubang banyak mana yang nak untuk letak lampu tu. Guna kotak aircond, besar sikit.

3. Ini gam dan double tape yang digunakan untuk lekatkan kotak. Kalau ada gam pistol lagi bagus.

3. Pasang wayar macam ini, suami hubby tolong pasangkan sebab tak pandai. Wayar pun boleh beli kat kedai RM2.

4. Dah siap tampal wallpaper sekali.

5. Ini contoh tempat letak barang makeup dan vanity mirror tu. Contoh frame tu sebelah kiri, sebelah kanan dah siap tampal wallpaper. Untuk buat, guna sesiku L. Drill kat dinding.

Ok siap.

Selamat mencuba.

Sumber: Siti Teha