Nampak macam susah tapi bila tengok resipi yang dikongsi Suhada Ghads ini macam senang jer nak buat rempeyek.
Ads
So tahun ni apa kata buat sendiri, bole letak banyak bilis atau kacang banyak, ikut cita rasa. Barulah best.
Boleh ikut resipi Suhada ni ya.
Ads
Bahan-bahan:
3 cawan tepung beras (saya guna cap 3 Gajah)
1 cawan tepung ubi
2 sudu besar tepung jagung
¹/² cawan ketumbar (blend kering)
1 sudu (B)jintan manis (blend kering)
200g udang kering (blend kering)
2 biji telur
1 cawan santan
Garam secukup rasa
Air secukupnya
Cara membuat
1. Ikan bilis dan kacang cuci bersih dan tos.
2. Bancuh sahaja semua adunan kecuali kacang dan bilis. Air secukupnya. Bancuhan jangan pekat, jangan cair sangat.
3. Boleh mula menggoreng. Letaklah kacang dan ikan bilis mengikut selera.
4. Siap
Ads
Selamat mencuba
Sumber:Suhada Ghads